MUZIEK VOOR IEDEREEN

LATEN WE ZO LANG MOGELIJK ZINGEN ONDERWEG: DE WEG WORDT ER MINDER EENTONIG DOOR

 

 

 

KOREN

 

 

CV van Marcel Kuepers.

 

Ik ben geboren in 1966 te Venlo. In de jaren 1983 tot 1993 heb ik gestudeerd op het conservatorium van Maastricht. Deze studie heb ik afgerond met een Docerend  Musicus akte Orgel en een uitvoerend Musicus akte Piano. Tijdens mijn studie orgel heb ik tevens koordirectie- en zanglessen gevolgd.

 

Gedurende  mijn studie ben ik begonnen met het opzetten van een privé-lespraktijk.. Dit is gestart in 1986 vanaf het moment dat ik organist werd in de Martinuskerk te Tegelen . Deze baan heb tot 1995 vervuld omdat ik vanaf dat moment organist/dirigent werd in Sevenum.

 

In het jaar dat ik afstudeerde ( 1993 ) werd ik tevens organist in Steyl en repetitor bij mannenkoor Excelsior uit Tegelen i.v.m. hun eeuwfeest in samenwerking met het LSO.

 

Van 1994 tot ongeveer 1998 ben ik 2e dirigent/pianist geweest van het Blericks Mannenkoor onder dirigent P.Gerits. 1996 heb ik het mannenkoor in Oostrum overgenomen van hun toenmalige dirigent Verhofstad.

 

Andere koren waar ik nu nog werk zijn Melodia  uit Kronenberg ( 1999 ) en Vivace uit Hout-Blerick (2001).

 

In het jaar 2008 ben ik begonnen als dirigent van Con Brio in Broekhuizen en Wallaria in Well. Beide zijn wereldlijk gemengde koren. Inmiddels ben ik gestopt in Well en ben sinds mei 2015 dirigent van Belcanto in Helden.

 

Het mooie van muziek is, dat je vanuit het niets,  aarzelend aan enkele noten begint en binnen korte tijd een compositie  hoort. Je doet dit samen met andere mensen. Die ene melodielijn is vaak onsamenhangend maar komt samen met de andere stemmen tot een geheel. Mijn mooie taak is het om deze samen te voegen.

 

Marcel Kuepers

Ecrevissestraat 18

6125 AW Obbicht

 

Tel.          

Mobiel      06-25251534

E-mail      info@pianoles-aanhuis.nl

 

 

 

 

 

 


KOREN

 

 

 

Created by SGB Webdesign